Unges holdning til mad

11.08.21

Af  Ulla Pedersen

Undersøgelse fortæller om unges madvaner og holdninger til mad og sundhed.

Fokus på sundhed - det er vigtigt for unge, viser en nordisk undersøgelse, udgivet i 2021. Som resultat af dette fokus spiser cirka en trediedel af unge mellem 13 og 19 år en særlig kost, fx. fleksitarisk, laktosefri eller vegetarisk mad. 28 procent af undersøgelsens unge siger, at de føler sig bedre tilpas fysisk, når de undgår specifikke ingredienser i maden, og 20 procent angiver, at de spiser en særlig kost af hensyn til miljøet.

Bevidsthed om, hvilken mad man putter i munden, er rigtig vigtig, men det er samtidig vigtigt, at det, vi spiser, ikke bliver for ensidigt, og at det dækker de nødvendige næringsstoffer. Derfor er de unge i undersøgelsen blevet spurgt om, hvor de søger vejledning, og ca. en fjerdedel tilkendegiver, at de søger efter mere viden om maden, primært online.

Undersøgelsen er lavet blandt 1.500 13-19-årige i Danmark, Sverige og Finland og er foretaget af Arla. Læs mere.

Accepter cookies

På ucsyd.dk bruger vi cookies til at forbedre vores hjemmeside, så den lever op til brugernes behov. Vi bruger blandt andet cookies til at føre statistik over trafikken på siden, så vi kan sikre os, at indholdet er relevant og let at finde for brugeren. Du kan til hver en tid slette cookies fra ucsyd.dk.

Læs mere om cookies her

Accepter cookies