Sommertid er madskoletid

24.07.19

Af  Ulla Pedersen

Mens skolen holder sommerlukket, er det tid til skolegang i madskolen. Det er et initiativ, der foregår over hele Danmark, og hvor børn kan lære om madlavning, madmod og sunde råvarer.

På en madskole er børnene eneherskende ved komfur og ovn. Ja, bortset fra altså, at de arbejder sammen med frivillige, der giver gode råd og er med til at sikre, at alle har det godt. For noget af det allervigtigste i en madskole er at have det sjovt!

Børnene lærer at lave god, sund mad fra bunden, dyrker motion og kommer på en tur ud og se, hvor fødevarerne kommer fra og bliver tilvirket. Madskoler arbejder for bedre madkultur og ønsker at give børn og unge lyst til at fortsætte det, de har lært, når de kommer hjem.

Børn på 8-12 år kan deltage i madskolen, men der kan være lokale varianter i aldersgrænserne. Madskoler arrangeres af 4H sammen med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Udover almindelige Madskoler findes der også Etniske Madskole og Ungdomsmadskoler.

Læs mere på madskoler.dk.

Kommentarer

KOSMOS nyheder bringes af UC SYD direkte i din mailboksTilmeld dig nyhedsbrev
Cxense Display

Accepter cookies

På ucsyd.dk bruger vi cookies til at forbedre vores hjemmeside, så den lever op til brugernes behov. Vi bruger blandt andet cookies til at føre statistik over trafikken på siden, så vi kan sikre os, at indholdet er relevant og let at finde for brugeren. Du kan til hver en tid slette cookies fra ucsyd.dk.

Læs mere om cookies her

Accepter cookies