Kræsenhed kan afhjælpes

26.04.16

Af  Ulla Pedersen

Det er vigtigt at lære børn at turde spise forskellig mad og at lære dem, at måltidet skal være en glæde og ikke et sted med konflikter og kaos. men hvordan griber vi kræsenhed bedst muligt an?

Cirka halvdelen af alle børn er kræsne i forhold til bestemte fødevarer, oftest gulerødder. Men børn er ikke født kræsne, så madmodet kan findes igen.

Mange daginstitutioner arbejder med madmod og nysgerrighed i forhold til mad og får gode resultater. Noget af det vigtigste i dette arbejde er at undlade at gøre måltidet til en magtkamp og at have tålmodighed: Børn kan ofte skulle smage en ny smag 8-12 gange, før de begynder at have vænnet sig til den. De voksnes madvaner er også væsentlige – hvis pædagogen er kræsen og ser ud, som om maden ikke nydes, så kopierer børnene.

Læs mere på BUPLs hjemmeside og se Charlotte Thorhauge og Betina Hundebøls bog ’Ønskebørns yndlingsretter – Kys kræsenhed farvel’ - forfatterne har ladet sig inspirere af deres egne børn til bogen.

KOSMOS nyheder bringes direkte i din mailboks Tilmeld dig nyhedsbrev

Accepter cookies

På ucsyd.dk bruger vi cookies til at forbedre vores hjemmeside, så den lever op til brugernes behov. Vi bruger blandt andet cookies til at føre statistik over trafikken på siden, så vi kan sikre os, at indholdet er relevant og let at finde for brugeren. Du kan til hver en tid slette cookies fra ucsyd.dk.

Læs mere om cookies her

Accepter cookies