Hvordan inddragelse af børn og unge?
25.09.20
En række forskningsprojekter har de senere år haft fokus på, hvordan inddragelse i forandring kan fremme børns og unges trivsel. Den 25.11.20 afholdes konferencen 'Unges deltagelse og medbestemmelse i hverdagslivets arenaer' om forskningsresultaterne.
I Danmark opfatter vi børn og unge som kompetente individer, der har ret til at blive hørt om forhold, som vedrører og har betydning for dem. Børn og unge inddrages i stigende grad i forandringsprocesser, der vedrører deres liv og trivsel - og om dette kan føre til mere effektfulde og bæredygtige løsninger i samfundet er noget, som forskere længe har været optaget af.
Inddragelse af børn og unge ses i sundhedspædagogikken som en forudsætning for, at de kan opnå handlekompetence, og det drøftes til stadighed på hvilken måde, der bedst arbejdes pædagogisk med dette.
Seks udviklingssprojekter under VELUX FONDEN er tilknyttet det netop afsluttede forskningsprojekt 'Når inddragelse gør en forskel (IBU)', og her søges at komme tættere på hvad der gør en forskel for børn og unge i en given inddragelse, og hvordan inddragelsen gennemføres mest optimalt. En afsluttende konference d. 25. november 2020 sætter fokus på ungedeltagelse, når den er er igangsat og rammesat af professionelle. Der gives oplæg af både forskere, professionelle og unge, der sammen med konferencedeltagerne vil diskutere, hvad der egentlig skal til for, at inddragelse kan gøre en forskel for unge.