Frugt og grønt til børn og unge

03.04.18

Af  Ulla Pedersen

Hvordan kommer børn og unge til at spise mere grønt og frugt? Statens Institut for Folkesundhed har givet en række bud i deres undervisningsmateriale, der tager udgangspunkt i elever i 7. klasse.

Frugt og grønt er sundt og med til at forebygge en lang række sygdomme, og det er derfor interessant, hvordan vi får gjort disse fødevarer til en endnu større del af måltidet hos børn.

Formålet med Boost-projektet var at udvikle, implementere og evaluere en skole- og lokalsamfundsbaseret indsats, der sikrer, at børn og unge spiser mere frugt og grønt. Indsatsen skulle desuden indvirke positivt på børnenes trivsel og indlæring. Målgruppen var elever i 7. klasse. Det er efterhånden en række år siden, at projektet gennemførtes, men det er stadig muligt at finde undervisningsmaterialet på nettet. Det består af en lærervejledning, en drejebog til en emneuge med frugt og grønt på dagsordenen, samt et opgavehæfte til elever.

Se materialet.

Kommentarer

KOSMOS nyheder bringes af UC SYD direkte i din mailboksTilmeld dig nyhedsbrev

Cxense Display

Accepter cookies

På ucsyd.dk bruger vi cookies til at forbedre vores hjemmeside, så den lever op til brugernes behov. Vi bruger blandt andet cookies til at føre statistik over trafikken på siden, så vi kan sikre os, at indholdet er relevant og let at finde for brugeren. Du kan til hver en tid slette cookies fra ucsyd.dk.

Læs mere om cookies her

Accepter cookies