Akademi for Madkundskabsdidaktik

06.01.19

Af  Ulla Pedersen

”Vi skal have langt mere fokus på, hvordan vi underviser og inddrager børn og unge i madlavning”, siger videncenterchef Børge Koch begejstret. Han er netop blevet optaget i Akademi for Madkundskabsdidaktik og vil herigennem være med til at støtte, at forskningen på området anvendes og suppleres.

Didaktik handler om, hvordan vi fremmer en læren af noget hos nogen. Og nu skal der altså større fokus på, hvordan man fremmer læring af madkundskab hos børn og unge i skolen. Dette skal opnås via et selskab, hvis formål er at fremme professionsudviklingen og forskningen på området. Det er Nationalt Center for Skoleforskning (NCS) ved Danmarks institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) på Aarhus Universitet, der har oprettet akademiet, og medlemmer er repræsentanter fra Danmarks seks professionshøjskoler, NCS og DPU. Man kan ikke selvstændigt melde sig ind, og Børge Koch er da også blevet udpeget af akademiets bestyrelse til at være medlem.

    - Jeg er chef for Det nationale videncenter KOSMOS, hvor de tre første bogstaver i navnet (KOS) står for kost. Det har altid ligget mig på sinde, at KOSMOS har et bud på, hvordan man kan arbejde ikke bare med ernæring, men med madkundskab og de vigtige sociale aspekter i måltidet, og nu får jeg sæde i en forsamling, hvor vi alle ønsker at dette fokus i højere grad inddrages i undervisningen af kommende lærere og pædagoger, siger Børge Koch og fortsætter: ”Det kan kun blive godt!”.

Læs mere om Akademi for Madkundskabsdidaktik.
 

 

 

Kommentarer

KOSMOS nyheder bringes af UC SYD direkte i din mailboksTilmeld dig nyhedsbrev
Cxense Display

Accepter cookies

På ucsyd.dk bruger vi cookies til at forbedre vores hjemmeside, så den lever op til brugernes behov. Vi bruger blandt andet cookies til at føre statistik over trafikken på siden, så vi kan sikre os, at indholdet er relevant og let at finde for brugeren. Du kan til hver en tid slette cookies fra ucsyd.dk.

Læs mere om cookies her

Accepter cookies